Om 2003 var Dino's år så blir 2004 tillägnat Niklas - helt klart! Han avslutade förra året med en kanondebut genom att vinna CERT CACIB och bli BIR & BIG-3 samt fick titeln NORD VINNARE 2003 på HUND 2003 i Stockholm.BIG-3 HUND 2003
BIS-2 Gävle 2004
Best In Show Sollentuna 2004

Läs mer om Niklas utställningsresultat ....... Ch Tsvet Nochi Nikolay


Våren visade sig verkligen gå i Niklas tecken. Han blev BIR på de flesta utställningar han anmäldes till och fick samtidigt en del fina gruppplaceringar. Återigen blev man ju nu sporrad att ta upp kampen om Årets Hund, ett nytt år och med en ny individ. Samtidigt smög Tobias (Fixus Higher N'Higher) igång sin utställningskarriär med framgång. Fredrik (Ch Fixus Toyboy) vann sin titel SUCH på "Lilla Stockholm" men ställdes sparsamt under våren. Istället fick Håkan (NORDJV-03 Fixus High Class Toy) visa sig och det gjorde han med besked. BEST IN SHOW på CUP 2004 och en BIG-placering på SKK, Norrköping liksom på NKK, Fredrikstad! Håkan som samlade många cert under året är ytterligare en av Zorro van de Havenstad's söner, (Zorro är även pappa till Tobias & Fredrik).


NORDJV-03 Fixus High Class Toy "HÅkan"
Ägare Ericson / kennel Fixus

Domare på Cupen i år var Ann-Marie Thomassen och det var 92 dvärgschnauzer anmälda.
Fixushundarna uppnådde ett finfint resultat;

BEST IN SHOW NORDJV-03 Fixus High Class Toy äg. Åke Ericson
BEST IN SHOW-7 NORDV-03 SUCH Tsvet Nochi Nikolay äg. kennel Fixus
BÄSTA UPPFÖDARGRUPP kennel FIXUS
BÄSTA HUVUD NORDV-03 SUCH Tsvet Nochi Nikolay
BÄSTA BRACE Fixus Covergirl & Fixus Make A Wish

Övriga Fixus resultat från CUP 2004

BEST IN SHOW - Kennel Fixus - Uppfödargrupp CUP 2004
Domare Ann-Marie Thomassen

Vi började även det här året att träna viltspår. Niklas är given uppgiften. Lungt och fint arbetar han sig fram till belöningen - Rådjursklöven! Vi var ett gäng som tränade och jag hoppas på en fortsättning, vad det lider...

Niklas

Diva

Nora


På Lövudden sprakade det till riktigt i gruppen som dömdes av Johan Juslin. Niklas blev BIG-1
och Tobias BIG-2. Niklas avslutade sedan utställningen med att komma Best In Show Reserv.


BIG-1på Lövudden, domare Johan Juslin & BIS-R för Paul StantonJa så var det BIG-1 i Sandviken, Fixus Vice Versa "Vicky" som med besked gick i topp på SKK utställning. Då var vi lite extra stolta Jannica och jag, Kia som vi känt så länge hade äntligen tillsammans med sin syster Annelie tagit sitt "förnuft till fånga" och skaffat en svart!!!

BIG-1 Fixus Vice Versa med domaren Javier Sanchez

Fredrikstad i Norge med den alltid lika super trevliga domaren Leif-Herman Wilberg. Harriet & Håkan gick i topp likaså uppfödargruppen som placerade sig som reserv i stora ringen, kul! Tobias blev också BIR och vann sitt 11:de cert. Både Håkan och Tobias är fortfarande för unga för sitt championat.


November innebär oftast långa resor som till Hamar och Växjö. Likadant i år. I Hamar dömde Dan Eriksson som gjorde Fredrik, Harriet och Tobias till Norska Vinnare 2004. Certen gick till Harriet och P-O. BIG-placerade 4:a & 5:a blev, Tobias respektive Fredrik och uppfödargruppen kom 4:a. Ojoj det var en resa vi kommer komma ihåg! Niklas får ju inte ställas ut i våra grannländer men till Växjö fick han komma med. BIR, BIG & BEST IN SHOW reserv. Två nya champions genom Håkan och Tobias samt tikcertet till Harriet.
Jannica hann även visa Fredrik & Håkan till utställningen bästa Brace. Kennel Fixus hade även här vinnande uppfödargrupp. Gruppdomaren Brenda Banbury blev glatt förvånad när hon upptäckte att Niklas är Uffe's son. Uffe, som hon dömt under Ronnebydagarna minns hon fortfarande. Därför kände hon en glädje & nostalgi när Niklas nu intagit första platsen i grupp 2.


Fredrik & Harriet 2 x NV-04
BEST IN SHOW Reserv SKK


December och HUND 2004 med svensk vinnartitel samt Helsingfors FINV-04 kvar. Först åkte vi till Finland där Fredrik för andra året vann finska vinnartiteln, han blev också BIR och fick sitt finska championat. På Älvsjö vann Niklas med sin mor stående som BIM tik. Tala om att domaren tog fram "typ", för de är lika, mor & son. Ja året som gått har varit fantastiskt framgångsrikt i synnerhet för Niklas som varit och gästspelat lite varstans på svenska utställningar, BIS i Umeå, BIS-2 på Lida, BIS i Sollentuna, BIS-2 i Gävle, BIG-4 Österbybruk....... allt detta gjorde honom till ÅRETS HUND SSPK. Vidare vann kennel Fixus, Årets Svenskfödda hundar genom Tobias & Vicky, Årets svenskfödda svarta genom Håkan & Harriet. Ett absolut fantastiskt resultat för oss och vi är mycket stolta över att så många individer röner framgång. Självklart är det något som vi allra helst önskar - jämna, snygga och trevliga individer.

NORDV-03 SV-04 SUCH TSvet Nochi Nikolay "Niklas"
Uppfödare P SYropaev Ryssland

Champions 2004

Such DKuch FINuch KORAD Fixus On Stage
NORDJV-03 Such Nuch Fixus High Class Toy
NORDJV-03 Such Nuch Fixus Higher N`Higher
Nuch Fixus Teaser
Such FINV-03 NV-04 FINV-04 Fixus Toyboy
NORDV-03 SV-04 Such Tsvet Nochi Nikolay

Årets certvinnare 2004

Fixus Handle With Care
Fixus Make A Wish
Fixus New Realese
Fixus On N' Off

Fixus Trendsetter
Fixus Vice Versa

Titelvinnare 2004

Svensk Vinnare 2004
Norsk & Finsk Vinnare 2004
Norsk Vinnare 2004
CUP Vinnare 2004
Norsk Vinnare 2004