2003 års krönika

Första utställningen vi åkte till var SSPK, Gävle i april. Där vann NORDV-02 SV-03 Fixus All Included " Dino" cert, Bir & BIS-3 och hans kullsyster Fixus All At Once " Alice" blev Bim och fick sitt första cert. Dino var 2 dagar för ung för att kunna bli champion men redan helgen efter var det dags för SSPK:s utställning i Stockholm. Här vann han sitt 17:e och avgörande cert och blev champion. Bim blev denna gång en annan kullsyster, Such Fixus Attention Please "Gaby". Hon blev också dagen till ära champion.
I finalerna blev vår uppfödargrupp BIS och Dino avlsutade dagen med att vinna BEST IN SHOW för domaren Ulf Bråthen från Danmark. Vilken start på säsongen! Vi beslutade nu att ta med Dino på de utställningar vi skulle ställa på under året för att se hur han skulle kunna placera sig i tävlingen "Årets Hund" som SSPK har…

I maj åker vi alltid till Dvärgschnauzer-ringens specialutställning CUPEN. Denna avhölls även i år i Degerfors och vi hade som vanligt jättetrevligt med våra härliga valpköpare på fredagkvällen. Tillsammans avnjöt vi god mat & dryck innan det var dags för några timmars sömn. I år dömde Bo Skalin, kennel Hassan Hill´s. Han fann sin BIS-vinnare i Dino. Det fantastiska resultatet för vår kennel blev följande;

BIS-2
valp Fixus High Class Toy "Håkan"
BIS-7 valp Fixus Higher N`Higher "Tobias"

BEST IN SHOW Such Nuch Finuch Dkuch NV-02 NORDV-02 SV-03 Fixus All Included "Dino"
BIS-4 Multi Ulf van de Havenstad "Uffe"
BIS-6 Such Nuch Fixus Satellite "Rex"
BIS-8 Fixus New Release"Roger"
BIS-9 Such Art Deco Al Pacino "Allan"

BIS uppfödargrupp, BIS avelsgrupp, Bästa rörelser, Bästa huvud, Bästa brace

I mitten Uffe med sina söner, Dino & Roger

Tidigt på morgonen den 28:e juni åkte Jannica, Ylva, Ebon, Catarina & Eva M ner till Skövde för att delta på SSPK:s korning. Fyra av våra hundar kom galant igenom den "hemska" skogen med alla "spöken" och fick lägga till titlen KORAD före sitt namn. Jättekul tycker vi som uppfödare att våra hundar också får bra betyg på sin mentalitet och inte bara får priser för att vara vackra! Tack till er tjejer som ställde upp med era hundar och STORT GRATTIS!

Under augusti hann vi med fler utställningar och Tobias vinner sitt första cert och blir Bir. Dino
la också ytterligare några Bir och Big-placeringar till sin samling och i mitten av september åkte vi till Danmark för att ställa på Köpenhamnsvinnare-2003. Det är en lång väg från Stockholm till Danmark så därför övernattade vi hos världens bästa skåningar som bor i Hässleholm. Moberg heter denna familj och de följde också med oss till utställningen på lördagen och hjälpte till med borstning och allmän markservice. Ni är verkligen super och allt flyter på när ni är med!
Detta var första gången Savannah ställdes i Danmark och hon var den som drog det längsta strået av våra hundar. Hon vann cert, cacib & Bim för rasspecialisten Hans Lehtinen och blev därmed också dansk champion och köpenhamnsvinnare-2003. Dino kom 2:a bästa hane och Fredrik 3:a med cert. På söndagen ställde vi vår toypudel Nora som också hon fick cert och danskt championat.

Ch Fixus Toyboy

Ch Fixus Not For SaleRedan helgen efter hade vi bokat in en "lillsemester" och åkte till Åland med Fredrik.
Att åka till denna ö i slutet av september är väldigt trevligt trots att det kan vara både kallt och blåsigt. När man umgås med goda vänner och äter god mat så går helgen väldigt fort!
Fredrik gjorde bra ifrån sig och vann cert, cacib och Bir för domaren Marja Kavcic. Tyvärr hade vi inte tid att delta i gruppen för vi hade en båt att passa och helt plötsligt så var Jannica´s plånbok spårlöst försvunnen och alla letade utan att hitta den. Samtliga handlingar spärrades snabbt och vi var de sista som åkte på båten hem, jag lovar! Det kändes nästan som om luckan var i luften när vi körde ombord.  Hur det gick med plånboken? Ja det vet ni som känner oss…..:-)

Samma helg vann Fredriks kullsyster "Titti" cert, cacib & Bir i Fredrikstad i Norge! Även denna gång framvisad av Cecilie.När höstinfluensan kommer så kommer den oftast väldigt olägligt och detta år kunde den nog inte komma mer fel. Först var Jannica sjuk i en vecka och lagom till Svensk Vinnarutställning i Växjö i oktober slog den till på Anne. Vad skulle vi göra nu? Hundar var anmälda och vi som så gärna ville åka! Jannica repade sig så pass att det var ok men man kan inte ställa 7 hundar själv i olika ringar så återigen ställde vår "first assistent" Camilla upp! Vi gick upp i ottan och körde i dryga 4 ½ timme innan vi var framme vid den ganska kalla tipshallen i Växjö.
Väl inne med burar och allt började vi borsta upp hundarna. Fredrik och Dino vann sina respektive klasser och kom att göra upp om bästa hane inför domaren Stefan Sinkos mycket noggranna ögon! Vi har nog aldrig tidigare fått röra på hundarna så många varv runt i ringen. Sen fram och tillbaka och så runt igen….Jättekul att Dino tillslut stod som etta med SV-titel och Fredrik 2:a med cert. Dino fick också här sitt avgörande cacib och den internationella championtiteln var därmed klar!
Sen var det dags för "Diva" Ch.Yankeegirl van de Havenstad som var "avdammad" efter sin första valpkull och inte helt på utställningshumör… Hon hade nog hellre stannat kvar under duntäcket denna kalla snöiga dag. Men när levergodiset kom fram så kan tom Diva gå och stå fint! Även hon föll domaren i smaken och hon vann bästa tikklass och SV-03 men fick se sig slagen av Dino i Bir & Bim. Tack än en gång Camilla för din hjälp!!


Jannica med Dino, Fredrik & Diva

November är ju en väldigt lugn månad vad det gäller utställningar men nästan ett måste för oss är att åka till Hamar i Norge och ställa ut och träffa familjen Frost-Kieding.
Så även detta år deltog vi på Norsk vinnarutställning och Savannah var den hund som placerades bäst av våra. Cacib, Bim och NV-03! Fredrik blev 2 BH med cert & R-cacib och Dino 3 BH. Bir blev en son efter Multich Multiv Fixus Right Timing från kennel Bouvbears.

Ingen rast och ingen ro brukar det bli i december när man mitt i all julrush ska hinna med 2 utställningar varav den ena ligger i grannlandet Finland. Återigen var vi med på Finsk vinnar-utställning i Helsingfors. Och en finsk vinnare hade vi turen att få tack vare Fredrik. Han vann cert, cacib & Bim för Kari Järvinen.

Och helgen efter var det då återigen dags för alla hundutställares höjdpunkt på året! Stora Stockholm som i år också var Nordisk Vinnarutställning. Domare för året var trevliga Leif-Herman Wilberg från Norge.
Här valde vi att låta "Niklas" göra debut och han fick cert, cacib, Bir, NORDV-03 & Big-3.
Niklas är född i Ryssland och är son till Uffe som har ett svårslaget rekord på Stora Stockholm eftersom han har vunnit den stora grupp-2 hela 5 år i rad!!! Att Niklas här blev 3:a i gruppen för Carl-Johan Adlercreutz var därför helt otroligt! En fin start och en föraning om vad 2004 skulle kunna innebära för honom i ringen ....

Övriga resultat i rasen blev: Dino 2 BH, Håkan 3 BH och nordisk juniorvinnare efter att ha vunnit juniorklassen & Fredrik 4 BH.
På tiksidan stod återigen Savannah i topp och blev Bim och Nordisk Vinnare. Vår uppfödargrupp belönades med HP och bästa grupp i rasen.
Vi fick ännu en nordisk juniorvinnare genom Tobias som blev 3 BH på svart & silver.


Champions & titelvinnare 2003

Intuch Such Nuch Finuch Dkuch KORAD NV-02 NORDV-02 SV-03 Fixus All Included
Such Fixus All Rights Reserved
Such Fixus Attention Please
Such KORAD Fixus On Stage
Such KORAD Fixus Over N´Done
Such Fixus Good Guess
NORDJV-03 Fixus High Class Toy
NORDJV-03 Fixus Higher N`Higher
Such Fixus Top Secret
Intuch Such Nuch Finuch Dkuch NV-01-02-03 SV-01-02 KBHV-03 Fixus Tell Me Why
Such Art Deco Al Pacino
Such Finuch SV-00 FINV-00 SV-03 Yankee Girl van de Havenstad

Intuch Such Nuch Finuch NORDV-02 NV-02 Fixus Not For Sale (toypudel)

Årets certvinnare 2003

Fixus All At Once
Fixus All There Is
Fixus New Edition
Fixus New Realese
Fixus Higher N´Higher
Fixus One Way Or Another
Fixus Toyboy
Fixus Teaser
Tsvet Nochi Nikolay

Korade hundar 2003

Intuch Such Nuch Finuch Dkuch KORAD NV-02 NORDV-02 SV-03 Fixus All Included
Such Nuch Finuch KORAD Fixus All Or Nothing
Such KORAD Fixus On Stage
Such KORAD Fixus Over N´Done

Dino vann detta år SSPK:s tävling
"Årets Hund", "Årets Svenskfödda Hund",
"Årets Dvärgschanuzer" & "Årets Svenskfödda Dvärgschnauzer"


Dino
Intuch Such Nuch Finuch Dkuch
NV-02, NORDV-02, SV-03, KORAD
Bis-Vinnare CUPEN 2003

Fixus All Included
Ägare Kennel Fixus & Catarina Rosendahl