2005 börjar bokstavligen i svart-silvers tecken. För den 1/1 2005 föder Diva två svart-silver valpar, en hanhund och en tik. Martin flyttar så småningom till familjen Ling-Larsson och Blondie blir kvar hemma. Det kommer dröja innan Blondie kommer ut i ringen men i slutet av året visar det sig att hon blivit en tik att räkna med......
Blondie 5 veckor
Norsk Vinnare 2005

Läs mer om Blondies utställningsresultat ....... NV-05 Fixus Three Wishes

Annars är nog 2005 - Tobias år. Anmäld till de flesta utställningarna och oftast i topp. Alltid med tillgången i snöret. Tillgången undrar kanske en del??? Ja det är delägare, matte Zorica det. Tidigt stod det klart att om någon från vår kennel skulle få en chans att vinna titeln Årets Hund 2005 så skulle Tobias kunna vara en av dem.
I Januari började det med en Finlandsresa, helt resolut hade Zorica själv bestämt att nu eller aldrig, gäller det! Och vad hände? Jo CERT, CACIB & BIR och det med tillgången i snöret. Samma resultat kammade även Ylva med Peggy hem, CERT, CACIB & BIR. Tobias heter för den ev. oinvigde Such Nuch Finuch NORDJV-03 NV-04 Fixus Higher N' Higher och Peggy, ja det är Fixus Covergirl, det. Bra gjort av er båda!

NORDJV-03 Such Nuch Finuch NV-04 Fixus Higher N' Higher "Tobias"
här med sin ordinarie handler, Jannica
Ägare Z Leijonmarck / kennel Fixus

I Stockholm har STOKK sin årliga påskutställning. Tobias erövrade BIR & BIG-2 här. Härlig start ......


Vi tycker det är väldigt viktigt att Dvärgschnauzern är en välbyggd men även bra mentalt rustad hund. Nu när det finns tillfälle att med proffshjälp testa nerver och annat så tar vi givetvis chansen. I år har vi MH-testat 8 hundar alla nu med känd mental status och med godkänt skott. MH-testade, läs mer här om vilka de var......


Fabian

Håkan

Tobias


I Norrköping var Tobias framme i gruppen igen, den blå rosetten även denna gång. Österbybruk var annars utställning som vi minns som lite extra i år. Hela 6 BIR-vinster med BIS och BIG placeringar som följd!!!
Harriet blev BEST IN SHOW på Specialen och dagen till ära Svensk & Norsk utställningschampion.

Mer resultat går att finna under Senaste Nytt Maj 2005


Pudel har visats sparsamt de sista åren men både i maj & juni var Anders ute i ringen. CERT & BIR samt BIS-4 placering var vi mer än nöjda med. BEST IN SHOW på inofficiella Gubbängen räknas också givetvis.


Det är roligt att vinna men nästan ännu roligare när någon av våra valpköpare gör det, i synnerhet när de inte alls tror de har en chans. Så var det nog för Madde och Anna på Lövudden just den här dagen, CERT & BIR över en hel del andra tunga hundnamn... det kom fler cert under hösten så nu är Anna (Fixus Make A Wish) också Champion. Fler cert debutanter har det också funnits under sommaren/hösten. Tommy i Norge, Otso i Finland, Maria, Clara, Cliff. Det efterlängtade sista certet kom tillsammans med BIR BIG för bl.a. Roger med championat som följd och även Tommy hann bli champion under senhösten (15 månader i Norge). Fredrik har vunnit otaliga BIR och även placerat sig i grupperna under året. Han ligger bra till för årets svenskfödda svarta.Vi har i år satsat ordentligt på att visa våra uppfödningar. Det har resulterat i flera Best In Show placeringar och gav oss till slut äran att bli ÅRETS UPPFÖDARE 2005. Tack till alla ägare som ställt upp med sina hundar.
Hamar låg i år före Växjö. Tre NORSKA VINNARE 2005 i Fredrik, Maria & Blondie samt Bästa Uppfödar-grupp.
Växjö fick Jannica klara ut på egen hand med hjälp av kollegor och ovärdeliga Camilla Collinge. Tack till alla er för proffsig support. Ibland MÅSTE det fungera även om en blir sjuk.... och det gjorde det också. Både Fredrik & Tobias blev BIR.

Bästa Uppfödargrupp / Hamar
Bästa Uppfödargrupp / Växjö

December och HUND 2006 med svensk vinnartitel. Årets två Svenska Vinnare blev far & dotter, Fredrik & Vicky. Se ref. Senaste Nytt December-06 . Bästa uppfödargrupp med superkritik fick vi också för våra uppfödda hundar, en grupp som innehöll både BIR- och BIM hunden. Återigen har det visats många Fixushundar runt om i ringarna - tack alla vänner/ägare för att ni står ut och ställer ut med oss. Det är tack vare er som vår kennel är känd för att hålla en hög kvalitée. Det är vi otroligt stolta över men det är inte bara utställning som gäller....Eva och LP1 SUCh Korad Fixus Over N' Done "Åke" vann lydnaden på Cupen och även sitt lydnadschampionat under året. Fler och fler tränar lydnad och många börjar med viltspår. MH-test samt KORNING är andra sysselsättningar som ger blodad tand. Niklas fick mig att känna extra när han formligen flöt igenom årets korning i Skövde med otroliga poäng - precis så vill vi att en dvärgschnauzer ska vara.
Med domaren Karl-Erik Johansson

Ä
l
v
s
j
ö

05

Bästa Uppfödargrupp
BIR SV-05
BIM SV-05
BH 3
BT R
BH 4
BT 4

Junior Handling på Irland 2005

Irländska Junior Handler Finalen 2005 i Dublin
Jannica var inbjuden att döma Irlands final av Juniorhandling
helgen 3-4 december i Dublin.Vann gjorde James Hammond
som blev kvalificerad att representera Ireland på Cruft's 2006.

ÅRETS HUND 2005
ÅRETS GULDHUND 2005
(Swedish MiniatureschnauzerClub)
INTuch Such Nuch FINuch NORDJV-03 NV-04 SKBV
Fixus Higher N' Higher
Ägare
kennel Fixus / Z Leijonmarck

Årets svarta Dvärgschnauzer
Hanhund 2005

(Swedish MiniatureschnauzerClub)

INTuch Such Nuch FINuch DKuch
FINV-03, NV-04, FINV-04, NV-05
Swedish Winner 2005
Fixus Toyboy
Ägare
kennel Fixus
Årets svarta Dvärgschnauzer
Tik
2005
(Swedish MiniatureschnauzerClub)

Such FINuch

Swedish Winner 2005
Fixus Vice Versa
Ägare

Kia Niemi &
Annelie Aspman

Nya Champions 2005

NORDJV-03 INTuch Such Nuch Fixus Higher N`Higher
Such SV-05 FINV-03 NV-04, 05 FINV-04 Fixus Toyboy
Such Finuch SV-05 Fixus Vice Versa
Such Nuch NV-04 Fixus Handle With Care
LP1 Such KORAD Fixus Over N' Done
Nuch Fixus Say No More
Such Fixus Make A Wish
Such Fixus New Release
Such Nuch Fixus Volleyball
Nuch Such Fixus Teaser

Årets certvinnare 2005

NV-05 Fixus Set Me Free
NV-05 Fixus Three Wishes
Fixus Playboy
Fixus Stand By
Fixus Upside Down
Fixus No Buts Or Maybe's


Lydnadsdiplom 2005

LP1 Such KORAD Fixus Over N' Done
Vinnare av CUP-lydnaden 2005

Titelvinnare 2005

Svensk Vinnare 2005
Svensk Vinnare 2005
Norsk Vinnare 2005
Norsk Vinnare
2005
Norsk Vinnare 2005

MH-testade hundar 2005

Ch Higher N'Higher
Ch Tsvet Nochi Nikolay
Ch Fixus Hich Class Toy
Ch Fixus New Release
Ch Fixus Toyboy
Fixus Makes People Talk
Fixus Make A Wish
Fixus New Edition