2006 års krönika

2006 startade upp med Ch Fixus Say No More "Tommy" framfart i de norska ringarna. I slutet av året skulle det också visa sig att han blev bästa vinstrika svarta dvärg 2006 i Norge. Stort grattis till Tone och Erik som så fint visat honom. En tanke går givetvis också till Marit som hjälpt till och trimmat och putsat.
Vi hade också äran att för 9:de året få ÅRETS HUND 2005 inom SSPK och Dvärgschnauzerringen. Det här året var det en av våra svart-silver som knep titeln, Ch Fixus Higher N' Higher. "Tobias" är samägd med Zorica Leijonmarck. Den här utmärkelsen delas ut i februari/mars vid resp. årsmöte.

  Fredrik går från klarhet till klarhet under året med flera BEST IN SHOW på specialklubbs utställningarna och en Best IN SHOW 1 och en BEST IN SHOW 2 på SKK.

Fredrik vinner gruppen för Åke Cronader i Alfta

I Juni åkte vi över till Europavinnar utställningen i Helsinfors. Jag hade övertalat Kia att följa med efter som jag anade att Vicky skulle kunna ha en chans. Sagt och gjort - vi åkte och det ångrar vi inte.
Tre titelvinnare, Vicky, Fredrik & Blondie, som fick junior-europatiteln.
Gissa om vi var glada. Domaren var Paula Heikken Lehkonen och Marja Talvtie från Finland.
Alla som känner oss vet att vi tycker att i Finland hittar man många duktiga schnauzerdomare.

I augusti anmälde vi Diva och gruppen dömdes av schnauzer-specialisten Elina Tan Hietalahti
. Diva blev BEST IN SHOW och bjöds året efter in till veterans of veterans i Vinter-trädgården på Grand Hotel i Stockholm.

Vicky fortsatte sitt fina resultat med att vinna gruppen och bli BEST IN SHOW-4 i Kongsvinger Int i Norge. Och slutligen var det då dags för Stora Stockholm och HUND 2006. Återigen stod far och dotter främst som BIR & BIM för domaren Teresa Serantes från Argentina.

Även några av våra pudlar ställdes ut under året. Anders blev BIR & champion för domaren Åke Cronander och Peter blev BEST IN SHOW på sin första valputställning i Sollentuna. Domare där var Patrik Cederlöf.
På Gotland gjorde han sedan vuxendebut och vann bägge dagarna både cert och BIR. Han blev även BIG-3 för Henrik Johansson den sista tävlingsdagen.

Nedan t.v
Fixus No Big Deal / t.h Ch Fixus No Buts Or Maybe's


Årets Guldhund 2005

Årets Hund 2005
Intuch Such Nuch Finuch NORDJV-03 NV-04 SKBV
Fixus Higher N' Higher

Även på svart blev två av våra uppfödningar de mest vinstrika, far och dotter, Ch Fixus Toyboy & Ch Fixus Vice Versa. Vi fick också glädjande ta emot priset för Årets Uppfödare 2005 efter att medvetet satsat och visat våra hundar i uppfödargrupperna under året som gått.

I mars debuterade Fixus Hasta La Vista som valp. Mathias som vi samäger med Kari Gran, skulle senare vinna fler cert och BIR under året. Bl.a vann han certet på HUND 2006 och slutade som 4:a BH från juniorklass. Årets första champion fick vi genom Ch Fixus Upside Down, ägare Eva-Lena Julander. Grattis!


Årets Cupvinnare 2006

Intuch Such Nuch Finuch Dkuch
FINV-03 NV-04 FINV-04 NV-05 SV-05
Fixus Toyboy


Fredrik är annars den hunden som dominerar i utställnings-ringarna under 2006. Han startar upp med fler grupplaceringar hos SKK och vinner sedan Best In Show på Cupen för Schnauzerspecialisten Margareta Skogsberg. En helt oförglömlig seger eftersom vi har en otrolig respekt för just den domarens kunnande. Att också under samma dag få visa upp en, i mina ögon, vackraste svarta schnauzertik, Ch Yankeegirl Van de Havenstad "Diva" och läsa kritiken - ja då är dagen fulländad! Jag tänker ofta, ofta på hur lyckosamma jag och Jannica är att år efter år få vara med om alla dessa enorma framgångar. Det är helt fantastiskt!

Such Finuch SV-00 FINV-00 SV-03
Yankeegirl van de Havenstad


Utställningsresultat från år 2006

Nya Championtitlar Svenska Vinnare 2006
Ch Fixus No Buts Or Maybe's Ch Fixus Toyboy
Ch Fixus New Edition Ch Fixus Vice Versa
Ch Fixus Piece Of Cake  
Ch Fixus Playboy KöpenhamnsVinnare 2006
Ch Fixus Press Stop Ch Fixus Three Wishes
Ch Fixus Set Me Free Ch Fixus Set Me Free
Ch Fixus Say No More  
Ch Fixus Stand By Finska Vinnare 2007
Ch Fixus Upside Down Ch Fixus Stand By
Ch Fixus Vice Versa  
  Nordiska Vinnare 2007
Nya Certvinnare Ch Fixus Higher N' Higher
Fixus Hasta La Vista Ch Fixus Three Wishes
Fixus No Big Deal  
Fixus Three Wishes  BEST IN SHOW vinnare
Fixus Toastmaster Ch Fixus Three Wishes
  Ch Fixus Toyboy
Cupen 2006  
BEST IN SHOW 1 Ch Fixus Toyboy
BEST IN SHOW 5 Ch Fixus Vice Versa
BEST IN SHOW 6 Fixus Three Wishes
BEST IN SHOW 7 Ch Yankeegirl van de Havenstad
BEST IN SHOW 10 Ch Fixus Make A Wish
BEST IN SHOW BRACE Fixus Toyboy & Fixus Volleyball
BÄSTA HUVUD Yankeegirl van de Havenstad
BEST IN SHOW SENIOR Yankeegirl van de Havenstad
BEST IN SHOW AVELSKLASS Yankeegirl van de Havenstad