NÄR VI SER TILLBAKS på Uffe´s utställningsår 1998 så här i efter hand känns det faktiskt fortfarande lite overkligt. Så många olika domare av skilda nationaliteter har lovordat honom och publikstödet har varit enormt. Jag kan erinra känslan hur tydligt som helst.
Den när publiken 100%-igt ger allt sitt stöd till Uffe i en grupp- och BIS final eller som den gången när vi lämnade världsutställningen och gick förbi en servering där gästerna reste sig upp under ovationer för att visa sin uppskattning.
Vi minns också den gamla damen på parkeringsplatsen vid en utställning som sa,
- Oh är det Uffe, honom måste jag få klappa, han är ju en kändis.
Ja, han kom i rätt tid, han var liten och kolsvart och han blev en kändis inom hela hundvärlden.

Det var de finska rasspecialisterna som "såg" honom först. Rainer Vourinen, Hans Lehtinen och Johan Juslin.De två sistnämnda gav oss en rivstart 1997 genom att göra Uffe till BIR, BIG och BIS i Sandviken och detta var vara början……
I Helsingfors Int -97 med över 6000 hundar blev han återigen BIS, då för vår svenske domare Carl-Erik Johansson. Han hade också hunnit med 2 specialklubbsutställningar där han blev BIS på bägge samt BIS-vinnare på CUP-97 för Mr Fransico Salvadore Janeiro, Portugal (Dvärgschnauzerringens egen specialutställning med ca 100 anmälda hundar).
Året avslutades med en BIG-2 på Stora Stockholm. Detta gjorde Uffe till Årets Schnauzer/Pinscher 1997.
BIS vinsten i Helsingfors gjorde att vi blev inbjudna till finska Champion Of Champions 1998.
Vi tackade ja och anmälde även till utställningen dagen efter. Han blev Champion of Champions under domarna Elina Onstenk Schenk, Alberth Wight och Curt Cederskog.Följande dag blev han Best In Show, återigen för Hans Lehtinen. Gruppdomare var Angel Garach Domech,Spanien.
Hela 1998 kan Ni följa i tabellen på förstasidan till Årets Hund .

Det här året kunde man också vinna en specialtävling kallad Eukanuba Cup. (Bild t.v. av Per Undén)
De fem främsta placeringarna på vissa utsedda utställningar lades ihop och vinnaren fick som första pris en resa till Birmingham och Cruft´s för två.Vi gick in för tävlingen och Uffe vann med stor marginal även denna.
1999 ställdes Uffe ut sparsamt men ändå med utmärkt resultat. Vid sex tillfällen placerade han sig så väl att han ändå knep en tredje plats på SKK´s Årets hundlista.
Och i rasklubben Svenska Schnauzer/Pinscherklubben
blev han för tredje året i rad bästa Schnauzer/Pinscher.

Vi är oerhört stolta och glada över att ha fått möjligheten att uppleva allt detta och vår första tanke går givetvis till Uffe´s uppfödare Mr Cyriel De Meulenaer som visat oss förtroendet att låta oss få äga och matcha Uffe.

Ett stort tack vill vi säga till alla de domare, all publik och våra uppfödarkollegor som visat Uffe sin uppskattning. Det är svårt att bara med ord beskriva vilka känslor alla dessa tillfällen skapat.

    Foto: Åsa Lindholm

Åsa Lindholms artikel i Hundsport
Resultat -97/ Resultat -98/ Resultat -99/ SSPK/ Cupen/ C of C/ World Dog Show-98/
Karriär/ Som valp.../ Avkommor/ Kuriosa/ Urklipp