2001

Cup-2001 gick av stapeln som vanligt i strålande solsken på Degerfors Camping.
Man ska aldrig ta något för givet men faktum är att Cupen nu i 15 år har haft tur med vädret.
Att sedan Birgitta Önner med assistans, igen ordnat en mycket mycket trevlig helg rakt igenom skall de självklart ha en stor eloge för. Det är nämligen alltid lika angenämt att sätta sig i bilen och styra mot Degerfors Camping, så även i år. Inbjuden domare var Eva Borg, Gebories kennel.

BIS    Eva Borg


Valparna gör som alltid upp om BIS före de vuxna hundarna.
Tyvärr var det tre Fixus valpar som ej kunde ställa upp men de kommer igen nästa år hoppas vi, som vuxna förstås. På plats och som representant för oss var i alla fall Fixus Top Secret (Andrea) samägd med Carina Lingarp. Andrea skötte sig över förväntan och travade in på en hedersvärd sjunde plats. Kul!

De vuxna startade upp med "de svarta".
Först ut var Fixus Shortcut (Ola) ägare Elisabet Ericson som vann juniorklass hanar med Hp och en tulpan. Hederspriset som var en mugg med Dvärgschnauzerringens logo på visade att domaren senare ville ha in just den hunden i BIS-finalen. Tulpanen gavs till alla klassvinnare. Nästa hund in i ringen från "oss" var Uffe (Ch Ulf van de Havenstad) i championklass. Även han placerades på första plats i den här klassen med Hp.
tulpan
Efter hanhundarna var det som vanligt tikarnas tur och först ut här var Fixus Singled Out (Sofia) delägd med familjen Husén. Även hon belade första platsen och mottog sin tulpan samt tilldelades Hp. Fixus Shame On You (Ebba) ägare Ebon Håkansson-Pettersson, var ensam i den öppna klassen. Hon tilldelades också Hp med blomman, som nu tillsammans med de andra utgjorde en hel blombukett. Fler skulle det bli…… i tikarnas championklass.

"Vår" Diva (Ch Yankeegirl van de Havenstad) fick se sig slagen av en kennelkompis Ch Fixus All Or Nothing (Tove) delägd med Ebon Håkansson-Pettersson. Med Tove på första och Diva på andra plats i championklassen med var sitt Hp vann våra deltagande hundar alla sina klasser. Det är vi väldigt stolta över!

I BIS-finalen fick ALLA jobba. Domaren, ringsekreterarna och alla de 45 hundarna med sina handlers. Tack Ebon och Carina för flott visning av Sofia och Ola.
Efter en lång uppgörelse fanns Tove på en hedrande nionde plats. Tove som just blivit champion var också inblandad i en rafflande uppgörelse om tävlan av bästa huvud, välvisad av sin ägare Ebon.
Bästa Huvud
Domaren Eva Borg under bedömningen
"bästa huvud"
.

Platserna fördelades vidare nedåt mot BEST IN SHOW som för fjärde gången vanns av Uffe, Ulf van de Havenstad uppfödare Cyriel De Meulenaer, Belgien. Förvånande nog verkade han inte ens varm eller trött trots gassande sol. Han var definitivt glad över att vara tillbaka i ringen efter uppehållet.
Nu kommer vi lämna plats för de yngre hundarna men någon gång ska han visa upp sig igen. När, var och hur återstår att se.

Middagen
Hög stämning vid den gemensamma middagen!
Jan & Jannnica
Jan och Jannica vid middagsbordet, nöjda och glada!

Tack alla för en jättetrevlig helg, och Birgitta jag hoppas verkligen att vi får komma tillbaka till Er, Degerfors Camping och dess gästfria personal.
Väl mött nästa år!
Vill ni se hela resultatlistan tryck HÄR
Anne och Jannica


Resultat -97/ Resultat -98/ Resultat -99/ SSPK/ Cupen/ C of C/ World Dog Show-98/
Karriär/ Som valp.../ Avkommor/ Kuriosa/ Urklipp