Dvärgschnauzercupen-97:
vä:BIS-1 Ch Ulf van de Havestad, BIS-4 Ch Fixus Double Connection
BIS-6 Ch Fixus Magic Light BIS-9 Ch Fixus Special Fight
Foto: Lars-Ola Dahlqvist

Cupen 2001 Cupen 2002

1986 VAR FÖRSTA ÅRET som Cupen avhölls och året därpå bildades Dvärgschnauzerringen. Meningen med Cupen var att det skulle vara en utställning för hela familjen med tillhörande aktiviteter. Placeringen skulle vara så att de yngsta medlemmarna i familjen kunde sysselsätta sig också. Cupen har alltid en väldigt gemytlig stämning. Här träffas alla, från de hundar/ägare som är vana vid utställningar till de som aldrig förut satt sin fot i en utställningsring. Man behöver inte ställa ut sin hund en lydnadstävling för de som gillar det anordnas också.
Vill man inte tävla utan bara träffa andra dvärgschnauzervänner går det också bra. Dvärgschnauzerringen var den första "rasklubb" som bildades under SSPK. Efter den så har alla de andra raserna följt efter så idag finns det sammanlagt 4 rasringar.
Dvärgschnauzerringen erbjuder en hel del aktiviteter för alla medlemmar under året. Medlem blir du genom att sätta in 200:- på SSPK's konto 353981-4 och anger att du vill vara medlem i Dvärgschnauzerringen.

Text: Eva Helmer (ur dvärgschnauzerringens almanacka 2000)

Resultat -97/ Resultat -98/ Resultat -99/ SSPK/ Cupen/ C of C/ World Dog Show-98/
Karriär/ Som valp.../ Avkommor/ Kuriosa/ Urklipp