Uffe & Axel
Foto: Carina Ohlsson

Vinterträdgården den 14 april 2001

C & C är STOKKs "egen prestigefyllda utställning" som går av stapeln på GRAND HOTEL i Stockholm. Det är en välgörenhetstillställning där hela överskottet går till Stockholms Kennelklubbs hundskyddsfond.

De fyra bästa placeringarna i respektive grupp på SKK/Länsklubbarnas utställningar under 2000, var inbjudna.

Först avnjuter man en festmåltid, sedan börjar tävlingen med veteranerna (Veteran of Veterans). Under den bedömningen sker en förhandsgranskning av Championhundarna.
När tävlingen börjar bedöms hundarna i par oberoende av ras och en av de två går vidare. Slutligen har man två hundar kvar och den bäste blir Champion Of Champions resp. Veteran Of Veterans.

Klädsel är festlig och de smokingklädda domarna var, Knut Sigurd Wilberg , ENG- som dömde 39 hundar i tävlingen om bästaVeteran of Veterans och de tre som hade ansvaret att hitta rätt bland 37 hundar i Champion of Champions var Harri Lehkonen, FIN , Joey Lim, AUS och Paul Stanton SWE.

Uffe & Jannica       Uffe & Jannica

Inbjudan till galan kom i brevlådan redan i februari, det var Uffes tredje. De två tidigare gångerna har han vunnit de hedersamma placeringarna, andra respektive tredje plats. Tredje gången gillt heter det ju.

I år skulle det dessutom ge mig en ny känsla då Jannica lovat visa Uffe och jag skulle få tillfälle att se, ropa och heja från det festligt dukade bordet istället. Något som höll på att inte uppfyllas alls för tidigare under dagen hade första tävlingsdagen på "Lilla Stockholm" avhållits och just hemkommen från den visade Tanja att nu var det minsann dags för henne att valpa. Pappan till de väntade valparna var Uffe. Nöden har ingen lag, jag fick bli hemma. Nu var det skönt att vi redan bestämt vem som skulle lotsa fram Uffe men min önskan att få se allt från publiksidan fick alltså anstå till en annan gång...

Fortsättning...>>

biljett_menyResultat -97/ Resultat -98/ Resultat -99/ SSPK/ Cupen/ C of C/ World Dog Show-98/
Karriär/ Som valp.../ Avkommor/ Kuriosa/ Urklipp